SEO Trainingen voor Tekstschrijvers

SEO Trainingen voor Tekstschrijvers

De SEO Trainingen voor Tekstschrijvers in Limburg is op donderdag 26 april 2018, 10:00 tot 16:30 in Roermond

De training in het kort

 • Het betreft een moderne, voor tekstschrijvers ontworpen, training in het vak van zoekmachine optimalisatie (SEO).
 • Op springest.nl hebben vele deelnemers de SEO Training voor tekstschrijvers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9.0.
 • De training zal gegeven worden door de SEOguru zelf: Ir. Alain Sadon
 • Er wordt gewerkt met kleine groepen deelnemers (max. 10 personen), om de persoonlijke begeleiding optimaal te maken.
 • Cursist ontvangt na afloop een certificaat van deelname en een praktische “SEO checklist en rapportage voor tekstschrijvers” sjabloon.
 • Na de SEO-training voldoen deelnemers aan de voorwaarden voor het SEO-logo (als het logo wordt afgenomen zijn daar wel extra kosten aan verbonden).
 • Kosten: € 590,- excl. btw., inclusief het e-book “SEO voor webprofessionals” en een uitgebreide lunch.
 • Voor de mensen die deze training hebben gevolgd wordt jaarlijks een opfristraining (onder de naam “SEO update training”) georganiseerd, waardoor u desgewenst steeds op de hoogte kan blijven van de allernieuwste SEO-ontwikkelingen.

Waar gaat de training over?

De SEO Trainingen voor Tekstschrijvers zijn bedoeld voor tekstschrijvers in het algemeen. Wil jij naast je kennis van de Nederlandse taal en de capaciteiten die je hebt om teksten dusdanig te schrijven dat ze prettig leesbaar zijn, ook zorgen dat deze teksten door Google worden gewaardeerd met een hoge positie in de Google zoekresultaten? En wil je dat de teksten ook potentiële klanten naar je website trekken? Dan is deze SEO Training voor Tekstschrijvers exact wat je zoekt. Om dit te realiseren heb je naast je kennis van de Nederlandse (of andere taal) ook kennis nodig van een aantal technische onderdelen van een website. Dit wil niet zeggen dat je als tekstschrijver nu ook direct een webontwikkelaar moet worden, maar om het rendement van je schrijfvaardigheden zo hoog mogelijk te laten zijn moet je wel met een aantal zaken rekening houden.

Na het volgen van deze SEO Trainingen voor Tekstschrijvers begrijp je waarom bepaalde zaken voor een “SEO tekstschrijver” belangrijk zijn. Onderdelen die we bespreken tijdens de training zijn o.a.:

 • waar moet een zoekmachine vriendelijke tekst precies aan voldoen,
 • topic modelling; een specifieke methode voor het schrijven van teksten namelijk,
 • hoe maak je goed titels en beschrijvingen,
 • de manier om je zoekresultaten te verrijken, zodat er vaker op geklikt wordt,
 • welke tools zijn er om je te helpen (zoals bijvoorbeeld Google Search Console),
 • wat is de juiste wijze om te verwijzen naar pagina’s,
 • wat is de invloed van social media voor SEO (Twitter, Facebook, LinkedIn en Google Plus),
 • en wat is de invloed van de Google Panda, Penguin en RankBrain updates op het vak van tekstschrijven,
 • wat zijn de juiste om goede inkomende verwijzingen te krijgen.

Voor wie is deze training?

De SEO Trainingen zijn niet alleen geschikt voor tekstschrijvers die dit als vak uitoefenen. De SEO Training voor Tekstschrijvers kan gevolgd worden door iedereen die interesse en belang heeft dat zijn of haar webteksten optimaal vindbaar zijn in Google. Dus ben jij een copywriter, tekstschrijver, webbeheerder of leidinggevenden of een marketeer, twijfel dan niet langer en schrijf je nu in. We gaan een hele dag, in een kleine groep, interactief met elkaar aan de slag. En aan het einde van de dag heb je genoeg kennis om zelfstandig succesvol webteksten te schrijven en te verbeteren. Wil je meer kennis over de echte technische aspecten van SEO dan is er ook de SEO Training voor Webontwikkelaars. Ben je dus meer een webdeveloper, webdesigner dan is de specifieke SEO training voor webontwikkelaars meer iets voor jouw. Wanneer je de SEO Training voor Tekstschrijvers hebt gevolgd wil je wellicht jezelf verder specialiseren tot SEO Specialist. De meerdaagse opleiding hiervoor kan je volgen wanneer je de SEO Training voor Tekstschrijvers en Webontwikkelaars heb gevolgd.

Waarom een SEO-training?

Het schrijven van webteksten is een zeer actueel onderwerp. Veel mensen houden zich hier mee bezig. Echter is heet schrijven van webteksten anders dan het schrijven voor bijvoorbeeld magazines of andere gedrukte media. En eerlijkheid gebied te zeggen dat de meeste tekstschrijvers onvoldoende kennis van SEO hebben. Na het volgen van de SEO Training voor Tekstschrijvers heb je niet alleen de kennis om niet alleen goed leesbare teksten te maken of mooie website, maar ook goed in Google scorende teksten te schrijven. Zodat je website meer bezoekers gaat krijgen.
Na het volgen van de training mag je zeggen dat je een SEO specialist ben op het gebied van teksten schrijven. Hiervoor mag je het SEO logo gebruiken (als het logo wordt afgenomen zijn daar wel extra kosten aan verbonden). Een uitstekende mogelijkheid om jezelf te profileren en te verbijzonderen van andere tekstschrijvers. Met het SEO certificaat en het SEO logo kun je aantonen de benodigde kennis in huis te hebben. Ook worden alle deelnemers vermeld op de website van SEOguru. Daarnaast ontvang je SEO checklist en rapportage voor tekstschrijvers-sjabloon. Een sjabloon is speciaal geschreven voor tekstschrijvers die willen controleren of de opgeleverde teksten conform de nieuwste SEO inzichten zijn geschreven en of zij zijn ingebed binnen een SEO-optimale site. Het resultaat van zo’n check kan meteen dienen als rapportage richting opdrachtgever of leidinggevende.

Welke voorkennis is nodig?

Het niveau van de training is HBO-niveau, maar er is geen specifieke voorkennis nodig. De training is interactief en er is voldoende ruimte voor vragen. Er wordt rekening gehouden met het feit dat deelnemers een verschillende achtergrond hebben en specifieke vragen.

Kosten, data en plaats training

Kosten: € 590,- excl. BTW per persoon. De prijs is inclusief lunch, certificaat en het ebook van SEOguru.

Hoeveel deelnemers zijn er per training?

Het maximum aantal deelnemers voor deze SEO Training voor Tekstschrijvers is 10 deelnemers, dit om de begeleiding en specifieke aandacht voor iedere deelnemer optimaal te houden.

Waar kan ik mijzelf aanmelden?

Via het inschrijfformulier is het mogelijk jezelf aan te melden. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging per email (meestal binnen 24 uur). Daarbij ontvang je ook alle details en praktische informatie. Tevens ontvang je dan een factuur voor de SEO Training voor Tekstschrijvers. Deze factuur dient betaald te worden binnen 14 dagen. Bij late aanmelding moet de factuur in ieder geval betaald zijn voor de trainingsdatum.

SEO TRAININGEN voor webontwikkelaars
SEO Trainingen voor Tekstschrijvers
SEOguru Alain Sadon

SEOguru – Alain Sadon

Meer info over Alain en zijn ervaringen op het gebied van SEO.

Of bezoek de website van SEOguru.

Roooms Roermond

De training vind plaats bij:
Roooms Roermond
Westhoven 7, 6042 NV Roermond