SEO Trainingen voor Webontwikkelaars

SEO Trainingen voor Webontwikkelaars

De SEO Trainingen voor Webontwikkelaars wordt gegeven op donderdag 26 april 2018, 10.00 – 16.00 uur in Roermond

De training in het kort

 • Het betreft een gespecialiseerde training in zoekmachine optimalisatie (SEO).
 • Op springest.nl hebben vele deelnemers de SEO Trainingen voor Webontwikkelaars beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9.0.
 • De training zal gegeven worden door de SEOguru zelf: Ir. Alain Sadon.
 • Er wordt gewerkt met kleine groepen deelnemers (max. 10 personen), om de persoonlijke begeleiding optimaal te maken.
 • Cursist ontvangt na afloop een certificaat van deelname en een praktische “SEO checklist en rapportage voor webontwikkelaars” sjabloon.
 • Na de SEO-training voldoen deelnemers aan de voorwaarden voor het SEO-logo (als het logo wordt afgenomen zijn daar wel extra kosten aan verbonden).
 • Voor hen die deze training hebben gevolgd wordt jaarlijks een opfristraining (onder de naam “SEO update training”) georganiseerd, waardoor u desgewenst steeds op de hoogte kan blijven van de allernieuwste SEO-ontwikkelingen. Daar zijn wel extra kosten aan verbonden.
 • Na het gevolgd hebben van de SEO Ttraining voor Webontwikkelaars en de SEO Training voor Tekstschrijvers kan worden deelgenomen aan de opleiding tot SEO Specialist.
 • De training is overigens niet alleen voor webontwikkelaars of webdevelopers, maar voor iedereen met affiniteit voor techniek en op goed niveau wenst te worden getraind in SEO.
 • Kosten: € 590,- excl. BTW, inclusief het SEO ebook voor webprofessionals en de lunch.

Waar gaat de training over?

De basis van de training is de unieke “SEOguru-methode”. Een unieke methode voor de ontwikkeling van zoekmachine vriendelijke websites. Deze specifieke methode bestaat uit een zevenstappen-plan en maakt de webontwikkelaar en andere betrokken mensen zoals tekstschrijvers in de verschillende fasen van het maken van de website bewust van de belangrijkste SEO-keuzes. Daarnaast is deze methode een handvat om op een duidelijke manier de klant (of leidinggevende) te informeren en adviseren over de keuzes die gemaakt moeten en / of kunnen worden bij het vindbaar maken van de website in de Google zoekresultaten. Een webontwikkelaar met een SEO certificaat kan aantonen naar de klant of werkgever meerwaarde te hebben ten opzichte van andere webontwikkelaars.

De SEOguru-methode bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. zoekwoord analyse
 2. concurrentie analyse
 3. site architectuur
 4. techniek van de website
 5. content & kwaliteit
 6. linkearning & socialmedia
 7. monitoring

Alle belangrijke zaken waar je naar moet kijken of rekening houden bij het goed zichtbaar maken van je website in de Google Zoekresultaten worden in de training besproken. Punten die o.a. besproken gaan worden zijn:

 • de verschillende SEO Tools,
 • wat is de juiste URL- en interne linkstructuur,
 • hoe zet je internationale sites het beste op,
 • de juiste manier om redirects te gebruiken,
 • wat is het effect van de rel=nofollow en rel=canonical,
 • de principes achter personalisering van zoekresultaten,
 • wat kan local SEO voor je betekenen,
 • waar moet je met mobile SEO rekening mee houden,
 • de knowledge graph,
 • het juiste gebruik van meta-secties van de pagina’s,
 • invloed social media op SEO,
 • Google Panda, Venice en Penguin updates,
 • Rich snippets (schema.org/Microdata/JSON),
 • RankBrain (Machine Learning/Deep Learning),
 • tips & tricks en de meest recente ontwikkelingen.

In de SEO Training voor Webontwikkelaars ligt de nadruk op de onderdelen 2,3,4,6 en 7. Bij de SEO Training voor Tekstschrijvers ligt de nadruk op de onderdelen 1, 5, 6 en 7.

Voor wie is deze training?

De SEO Trainingen voor Webontwikkelaars is voor iedereen die de technische details wil weten op het gebied van de moderne SEO. Dus ben jij een webdeveloper, webdesigner, website-programmeur, beheerder van een website, twijfel niet langer en schrijf je in. Maar ook voor leidinggevenden, SEO adviseurs en docenten die inhoudelijke SEO kennis willen verwerven is de SEO Training zeer geschikt. We gaan een hele dag, in een kleine groep, interactief met elkaar aan de slag. En aan het einde van de dag heb je genoeg kennis om zelfstandig succesvol websites te maken en te verbeteren die goed gaan scoren in Google. Wil je meer kennis over het schrijven van webteksten en hoe je teksten hoger kunt laten ranken in de Google zoekresultaten dan is de SEO Training voor Tekstschrijvers meer iets voor jouw. Dus ben je een tekstschrijver of copywriter schrijf je dan in voor deze training. Wanneer je de SEO Training voor Webontwikkelaars hebt gevolgd wil je wellicht jezelf verder specialiseren tot SEO Specialist. De meerdaagse opleiding hiervoor kan je volgen wanneer je de SEO Training voor Tekstschrijvers en Webontwikkelaars hebt gevolgd.

Waarom een SEO-training?

Websites hebben een zeer belangrijke plaats als marketinginstrument voor bedrijven en organisaties. Mede om die reden zijn er ook heel veel website-ontwikkelaars en mensen met andere functies die regelmatig betrokken zijn bij de ontwikkeling van websites. In de praktijk is het echter vaak het geval dat ook de websiteontwikkelaars te weinig kennis van SEO hebben. Het gevolg is vaak een perfect technisch werkende en mooi uitziende website. Die heel weinig bezoekers heeft omdat de website niet goed vindbaar is in de Google zoekresultaten. Na het volgen van de SEO Training voor Webontwikkelaars kun je met je SEO certificaat en SEOguru logo aantonen dat je een specialist bent. Dit heeft een meerwaarde naar opdrachtgevers en werkgevers toe.  Het SEO logo (als het logo wordt afgenomen zijn daar wel extra kosten aan verbonden) kan je gebruiken op je website of ander marketing materiaal. Tevens worden alle deelnemers vermeld op de website van SEOguru. Daarnaast ontvang je ook het nieuwste sjabloon van de “SEO checklist en rapportage voor webontwikkelaars”. Dit sjabloon is speciaal geschreven voor webontwikkelaars die hun SEO werkzaamheden willen controleren. Het resultaat van zo’n check kan meteen dienen als rapportage richting opdrachtgever of leidinggevende.

Welke voorkennis is nodig?

Het niveau van de training is HBO-niveau, maar er is geen specifieke voorkennis nodig. Een basiskennis van html is vanzelfsprekend een pré. De training is interactief en er is voldoende ruimte voor vragen. Er wordt rekening gehouden met het feit dat deelnemers een verschillende achtergrond hebben en specifieke vragen.

Kosten, data en plaats training

Kosten: € 590,- excl. BTW per persoon. De prijs is inclusief lunch, certificaat en het ebook van SEOguru.

Hoeveel deelnemers zijn er per training?

Het maximum aantal deelnemers voor deze SEO Training voor Tekstschrijvers is 10 deelnemers, dit om de begeleiding en specifieke aandacht voor iedere deelnemer optimaal te houden.

Waar kan ik mijzelf aanmelden?

Via het inschrijfformulier is het mogelijk jezelf aan te melden. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging per email (meestal binnen 24 uur). Daarbij ontvang je ook alle details en praktische informatie. Tevens ontvang je dan een factuur voor de SEO Training voor Webontwikkelaars. Deze factuur dient betaald te worden binnen 14 dagen. Bij late aanmelding moet de factuur in ieder geval betaald zijn voor de trainingsdatum.

SEO Trainingen voor Tekstschrijvers
SEO TRAININGEN voor webontwikkelaars
SEOguru Alain Sadon

SEOguru – Alain Sadon

Meer info over Alain en zijn ervaringen op het gebied van SEO.

Of bezoek de website van SEOguru

Roooms Roermond

De training vind plaats bij:
Roooms Roermond
Westhoven 7, 6042 NV Roermond