22jan

CropX gaat samenwerking aan met Mobile XL voor wereldwijde uitrol van Zoho op vier continenten.

Het Israëlische bedrijf CropX heeft voor Mobile XL gekozen voor de uitrol van Zoho One in 4 continenten. Zoho wordt ingezet voor de verkoop, support en financiële afdelingen.
CropX is de laatste jaren wereldwijd gegroeid. Onder andere de acquisitie van Dacom in Nederland is daar de afgelopen jaren een onderdeel van geweest.
Het doel is nu om de processen in alle landen op elkaar af te stemmen en kennisoverdracht tussen de landen eenvoudiger te maken.

Door met CRM Territory management te gaan inzetten wordt het mogelijk iedere regio zijn eigen data te geven binnen één CRM omgeving. En daarbij tevens het management een centraal overzicht te geven over deze data.

Op het gebied van Support wordt de kennis uitwisseling tussen de landen vereenvoudigd door het opzetten van een meertalig knowledge base. Aangezien er door de verschillende organisatie onderdelen in het verleden een diversiteit een apparatuur is ontwikkelt en verkocht, zit daar voor CropX veel potentie, maar ook een uitdaging de kennis tussen landen te gaan delen.
Naast kennis uitwisseling moeten ook de verkochte producten beheert worden. Door Assetmanagement toe te passen is het straks inzichtelijk welke klant welk serienummer in gebruik heeft, wat de storingen zijn geweest per apparaat. En ook gaat het duidelijk worden welk apparaat is vervangen binnen het RMA proces.

Ook het financiële proces gaat worden geoptimaliseerd. CropX verkoopt via resellers als direct aan de klant, en er is een webshop waar bestellingen binnen komen. Daarnaast moet er onderscheidt gemaakt worden tussen hardware en software abonnementen. Waarbij de software aan de hardware is gekoppeld.
Door ook het financiële proces met Zoho te organiseren en te integreren met de verschillende lokale boekhoudsystemen zoals Exact en Priority wordt de Zoho omgeving voor iedere medewerker in de organisatie de hoofdapplicatie om dagelijks mee te werken.

Mobile XL is trots dat CropX ons heeft gekozen als partner. Met dit project kunnen we al onze kennis van procesmanagement en de Zoho oplossingen optimaal inzetten voor deze internationale organisatie.

 

Call Now Button