Business Process Management

Business Proces Management (BPM) is het inrichten, beheren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Processen staan niet op zichzelf, ze hangen met elkaar samen en ondersteunen de hele organisatie. Des te belangrijker is het om procesmanagement efficiënt en effectief aan te pakken. Je bespaart niet alleen tijd met het slim managen van processen, maar zorgt er ook voor dat je tijdig kunt inspelen op veranderingen.
Met goed procesmanagement bied je toegevoegde waarde aan je klanten op het gebied van kwaliteit, snelheid en het voldoen aan de wet- en regelgevingen. Oftewel: met procesmanagement til je jouw organisatie naar een hoger niveau en werk je slimmer, efficiënter en veiliger.

Continu verbeteren met procesmanagement
Je kunt vast wel een aantal processen opnoemen die bij jouw bedrijf efficiënter en effectiever ingericht kunnen worden. Een van doelen van procesmanagement is het continu verbeteren van bedrijfsprocessen om verspilling te voorkomen en de kwaliteit te verbeteren.
Door de jaren heen worden er namelijk regelmatig processtappen toegevoegd of veranderd en dat kan ervoor zorgen dat het proces niet meer optimaal is ingericht. Dit heeft vervolgens niet alleen invloed op jouw organisatie, maar ook op de (beleving van de) klant.
Met procesoptimalisatie voorkom je onnodige fouten en is je organisatie wendbaarder. Tenminste, als je ervoor zorgt dat het verbetertraject van begin tot eind goed wordt geborgd.
Hierdoor voorkom je verrassingen en val je niet terug in je oude, minder efficiënte situatie.
Het borgen van verbetertrajecten doe je met intelligente procesmanagement software waarin een visuele weergave van een procesflow je direct overzicht biedt. De software geeft je inzicht in de status, voortgang en compliancy van processen en stelt jouw organisatie in staat om continu te verbeteren.
In een proces heb je vaak te maken met meerdere betrokkenen vanuit verschillende afdelingen of zelfs organisaties. Dit betekent verschillende disciplines, interpretaties, afspraken en prioriteiten. Toch heeft iedereen binnen jouw bedrijf als het goed is hetzelfde doel: de klant leveren wat er wordt beloofd en als het even kan de verwachtingen van de klant overtreffen. Het is daarom belangrijk om op één lijn te zitten, consistent te blijven in de samenwerking en continu aan te passen waar nodig. Ook daar kan software bij helpen.

BPM-software helpt bij het definiëren, automatiseren en rapporteren van processen die bedoeld zijn om bedrijven te helpen optimaliseren en om bedrijfsdoelen te behalen. Deze tools zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun processen en workflows te versoepelen waardoor de algehele efficiëntie van dagelijkse functies wordt verbeterd. BPM-systemen worden gebruikt om duidelijk processen te definiëren die de activiteiten van een volledig bedrijf omvatten en vervolgens die processen te bewaken. Deze tools kunnen ook worden gebruikt om processen te automatiseren. De kracht van BPM-systemen is dat ze naar het volledige bedrijfsbeeld kijken en door elke afdeling kunnen worden gebruikt. BPM-systemen hebben vaak casemanagementfuncties, dus integraties met CRM-software zijn gebruikelijk.

BPM of workflow software?
Klantinformatie, projecten, activiteiten, documenten, medewerkers, leveranciers en meer. BPM-software stopt het in één systeem. Zo stroomlijn en automatiseer je gemakkelijk processen die kriskras door de hele organisatie lopen. Informatie wordt direct gekoppeld aan het juiste project, de juiste klant of medewerker en is beschikbaar waar en wanneer je het nodig hebt. BPM-software deelt kenmerken en functionaliteit met andere software oplossingen. Bij het maken van keuzes is het belangrijk om de verschillen tussen de verschillende programma’s te begrijpen. Zowel BPM-systemen als workflow beheer software bieden de mogelijkheid om reeksen van bedrijfsactiviteiten en taken te definiëren en beheren, maar BPM onderscheidt zich doordat het gebruikers de mogelijkheid biedt om een ​​breder beeld te krijgen van alle processen in je organisatie. Hoewel workflow een onderdeel
is van BPM, gaat het bij workflow beheer software meer om taakbeheer en hoe herhaalbare, minder complexe individuele processen tot stand komen.

Call Now Button