29mei

Zoho bootst het kantoor na voor thuiswerkers met het inchecken van gebruikers en met live video feeds

De chat en communicatie applicatie Zoho Cliq heeft een reeks functies die zijn ontworpen om werknemers en managers te helpen collega’s in een virtueel kantoor te volgen.

Omdat tijdens de pandemie werken op afstand voor velen de norm is, zorgen chatapplicaties op de werkplek ervoor dat teams verbonden blijven.

Maar niet alle aspecten van de kantooromgeving kunnen worden gedupliceerd in een digitale werkruimte. Met updates voor zijn Cliq-berichtentool hoopt Zoho meer inzicht te geven in wie er op welk moment beschikbaar is – in feite om te zien wie zich in zijn thuiswerkkantoor bevindt en wie niet.

Een van de toevoegingen is een incheckfunctie die verbinding maakt met het HR-systeem van Zoho om de aanwezigheid van werknemers bij te houden en die fungeert als een digitale ID-inklokkaart  die thuiswerkers gebruiken om elke dag in en uit te klokken door op een knop in Cliq te drukken.

Eenmaal ingelogd, kunnen werknemers hun beschikbaarheidsstatus bijwerken zodat collega’s kunnen zien dat ze beschikbaar zijn. De status in de chat-app wordt vervolgens gerepliceerd in alle zakelijke apps van Zoho, waaronder CRM- en kantoorproductiviteitstools.

Bovendien kunnen werknemers via live videofeeds met Cliq controleren welke collega’s aan hun bureau zitten en of ze kunnen chatten; de functie kan ook door managers worden gebruikt om bij te houden wie er achter zijn computer zit.

Andere wijzigingen zijn onder meer teamwerkurenrapporten die een overzicht geven van de beschikbaarheid van gebruikers en dat vervolgens rapporteren in het HR-systeem.

De nieuwe functies in Zoho Cliq zijn gebaseerd op “real-life scenario’s voor werknemerservaringen”, zegt David Mario Smith, oprichter en hoofdanalist bij Inflow Analysis. “Zo is de eenvoudige check-in functie in feite een virtuele wandeling naar je kantoorgebouw, waar iedereen weet wanneer je aanwezig en aanspreekbaar bent.”

“Dat gaat dan samen met de transparantiefuncties waarmee je je werkstatus kunt bijwerken en live videofeeds kunt gebruiken om te zien wanneer collega’s beschikbaar zijn om te chatten om ze zo min mogelijk te storen. En natuurlijk zijn de realtime samenwerkingsfuncties om elkaar virtueel via video te ontmoeten, van cruciaal belang voor werken op afstand.”

Zoho heeft ook een nieuwe CRM-tool voor kleine bedrijven onthuld. Zoho zei dat Bigin – met een prijs van $ 7 per gebruiker per maand – in 30 minuten kan worden ingesteld. Het bevat ingebouwde telefonie- en workflowautomatiseringsfuncties om tijd te besparen die aan handmatige taken wordt besteed.

Dit artikel is een vertaling en bewerking van dit bericht.

 

Call Now Button